Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie

Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie

Ben jij op zoek naar manieren om je te bevrijden van zware energie? Dan is smudgen en pendelen wellicht iets voor jou! Smudgen is een spirituele reinigingsritueel waarbij de rook van witte salie of andere kruiden wordt gebruikt om negatieve energieën te verdrijven. Pendelen is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een pendel om antwoorden te vinden op vragen of om blokkades op te heffen.

In dit artikel zullen we je alles vertellen over smudgen en pendelen. We zullen dieper ingaan op de geschiedenis van deze technieken, hoe ze werken, hoe je ze zelf kunt toepassen en welke materialen je nodig hebt.

De geschiedenis van smudgen en pendelen

De geschiedenis van smudgen en pendelen gaat terug tot de oudheid. In veel culturen werden rituelen uitgevoerd om negatieve energie te verdrijven en positieve energie te bevorderen. Smudgen werd bijvoorbeeld al door de inheemse volkeren van Noord-Amerika gebruikt om zichzelf en hun leefomgeving te reinigen van negatieve energieën.

Ook pendelen werd al in de oudheid gebruikt om antwoorden te vinden op vragen. In het oude Egypte werd pendelen bijvoorbeeld gebruikt om ziektes te diagnosticeren en in de middeleeuwen werd het gebruikt om de waarheid te achterhalen in rechtszaken.

Hoe werken smudgen en pendelen?

Smudgen werkt op basis van de overtuiging dat alles in het universum uit energie bestaat. Negatieve energieën kunnen zich ophopen in je huis of in jezelf en kunnen leiden tot gevoelens van onrust, angst of verdriet. Door de rook van witte salie of andere kruiden te gebruiken, wordt de negatieve energie verdreven en vervangen door positieve energie.

Lees ook:  Wat betekent dromen over de diagnose kanker?

Pendelen werkt op basis van de overtuiging dat je onderbewuste weet wat het antwoord is op een vraag, maar dat je bewuste geest hier niet altijd toegang toe heeft. Door gebruik te maken van een pendel, kan het onderbewuste worden aangesproken en kunnen antwoorden worden gevonden.

Hoe kun je smudgen en pendelen toepassen?

Smudgen kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt witte salie of andere kruiden in een schelp of vuurvaste schaal leggen en aansteken. Vervolgens wapper je met een veer of stuk papier de rook door je huis heen. Je kunt ook een smudge stick kopen, dit is een bundel van witte salie of andere kruiden die je kunt aansteken en door je huis heen kunt wapperen.

Pendelen kun je toepassen door een pendel van kristal, hout of metaal aan een draadje te hangen. Je kunt vervolgens een vraag stellen en de pendel stilhouden. De pendel zal dan beginnen te bewegen en het antwoord op de vraag aangeven.

Welke materialen heb je nodig?

Voor smudgen heb je witte salie of andere kruiden nodig, zoals ceder, lavendel of palo santo. Daarnaast heb je een schelp of vuurvaste schaal nodig om de kruiden in te branden. Als je een smudge stick wilt gebruiken, hoef je alleen maar de stick aan te schaffen.

Voor pendelen heb je een pendel nodig. Deze kun je kopen of zelf maken. Daarnaast heb je een draadje nodig om de pendel aan te hangen.

Veelgestelde vragen over smudgen en pendelen

1. Is smudgen veilig?
Ja, smudgen is veilig zolang je voorzichtig omgaat met het vuur en de rook. Zorg ervoor dat je de kruiden in een vuurvaste schaal legt en houdt altijd een emmer water of brandblusser in de buurt. Houdt de rook niet te lang in en zorg voor voldoende ventilatie.

Lees ook:  Ruwe Calciet / Fluoriet / Pyriet Edelsteen ca. 4 cm Kopen

2. Wat kan ik doen als ik geen witte salie kan vinden?
Er zijn veel andere kruiden die je kunt gebruiken voor smudgen, zoals ceder, lavendel of palo santo. Kies een kruid dat bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

3. Hoe weet ik welke pendel ik moet kiezen?
Kies een pendel waar je je goed bij voelt en die past bij jouw energie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pendel van kristal, hout of metaal.

4. Is pendelen betrouwbaar?
Pendelen is een techniek die werkt op basis van de overtuiging dat het onderbewuste de antwoorden weet op vragen. Het kan daarom soms lastig zijn om te bepalen of de antwoorden betrouwbaar zijn. Het is belangrijk om altijd kritisch te blijven en de antwoorden te interpreteren op een manier die bij jou past.

5. Moet ik in iets geloven om smudgen en pendelen te laten werken?
Nee, je hoeft niet in iets te geloven om smudgen en pendelen te laten werken. Het is wel belangrijk om open te staan voor de technieken en om er met een positieve mindset aan te beginnen.

Conclusie

Smudgen en pendelen zijn technieken die al eeuwenlang worden gebruikt om negatieve energieën te verdrijven en positieve energieën te bevorderen. Door gebruik te maken van witte salie of andere kruiden en een pendel, kun je blokkades opheffen en antwoorden vinden op vragen. Experimenteer met deze technieken en ontdek wat voor jou werkt!