Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die de laatste jaren steeds populairder wordt. Maar wat is Reiki nu eigenlijk? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de oorsprong, de werking en de voordelen van Reiki.
Wat is reiki

Oorsprong

Reiki is ontstaan in Japan in de late 19e eeuw. Het is ontwikkeld door Mikao Usui, die op zoek was naar een alternatieve geneeswijze. Hij ontwikkelde een methode om energie door te geven via handoplegging. Dit noemde hij Reiki, wat letterlijk “universele levensenergie” betekent.

Werking

Reiki werkt door middel van handoplegging, waarbij de therapeut energie doorgeeft aan de patiënt. Deze energie stroomt door het lichaam en zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Dit heeft een positief effect op het lichaam en kan helpen bij het verminderen van klachten.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het ondergaan van Reiki behandelingen. Zo kan het helpen bij het verminderen van stress en angstklachten, het verbeteren van de nachtrust en het verlichten van pijnklachten. Daarnaast kan Reiki ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het versterken van het immuunsysteem.

FAQs

1. Wat is het verschil tussen Reiki en andere alternatieve geneeswijzen?
Reiki werkt door middel van handoplegging en het doorgeven van energie, terwijl andere alternatieve geneeswijzen werken met kruiden, voeding of acupunctuur.

2. Is Reiki veilig?
Ja, Reiki is over het algemeen veilig. Het is wel belangrijk om een ervaren therapeut te kiezen en te overleggen met een arts als je ernstige klachten hebt.

3. Moet ik in Reiki geloven om er baat bij te hebben?
Nee, je hoeft niet in Reiki te geloven. De energie stroomt toch door je lichaam, ongeacht of je erin gelooft of niet.

Lees ook:  Lekker aan het doezelen? Waarom je daar creatief van wordt

4. Kan Reiki helpen bij het genezen van ziektes?
Reiki kan helpen bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid, maar het is geen vervanging voor medische behandelingen.

5. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit verschilt per persoon en per klacht. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Conclusie

Reiki is een alternatieve geneeswijze die werkt door middel van handoplegging en het doorgeven van energie. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angstklachten, het verbeteren van de nachtrust en het verlichten van pijnklachten. Reiki is over het algemeen veilig, maar het is wel belangrijk om een ervaren therapeut te kiezen en te overleggen met een arts als je ernstige klachten hebt.