De 5 reiki symbolen

Reiki is een spirituele praktijk die oorspronkelijk uit Japan komt en inmiddels wereldwijd wordt beoefend. Het is een genezingsmethode die gebruikmaakt van de universele energie om de balans in het lichaam te herstellen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Een belangrijk onderdeel van reiki zijn de symbolen die worden gebruikt om de energie te richten en te versterken. In dit artikel zullen we de vijf belangrijkste reiki symbolen bespreken en hun betekenis uitleggen.
reiki symbolen

1. Cho Ku Rei

Het eerste reiki symbool is Cho Ku Rei, ook wel bekend als de krachtsymbool. Dit symbool wordt gebruikt om de energie te versterken en te richten naar een specifieke plek in het lichaam. Het kan ook worden gebruikt om de energie van andere symbolen te versterken. Cho Ku Rei wordt vaak gebruikt bij fysieke klachten en kan helpen om pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

2. Sei He Ki

Sei He Ki is het tweede reiki symbool en staat bekend als het mentale/emotionele symbool. Het wordt gebruikt om de emotionele en mentale aspecten van een probleem aan te pakken. Sei He Ki kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Het kan ook worden gebruikt om negatieve emoties los te laten en positieve energie te bevorderen.

3. Hon Sha Ze Sho Nen

Het derde reiki symbool is Hon Sha Ze Sho Nen, ook wel bekend als het afstandssymbool. Dit symbool wordt gebruikt om de energie over afstand te sturen, bijvoorbeeld naar een persoon die niet aanwezig is. Het kan ook worden gebruikt om energie te sturen naar een specifieke tijd in het verleden of de toekomst. Hon Sha Ze Sho Nen kan helpen bij het genezen van diepe emotionele wonden en het bevorderen van vergeving.

Lees ook:  Steenbok: je kunt een beloning van de kosmos ontvangen

4. Dai Ko Myo

Dai Ko Myo is het vierde reiki symbool en staat bekend als het meestersymbool. Het wordt gebruikt om de spirituele aspecten van een probleem aan te pakken. Dai Ko Myo kan helpen bij het bevorderen van spirituele groei en het openen van de geest voor nieuwe mogelijkheden. Het kan ook worden gebruikt om de verbinding met het hogere zelf te versterken.

5. Raku

Het vijfde en laatste reiki symbool is Raku, ook wel bekend als het aardingsymbool. Dit symbool wordt gebruikt om de energie van de behandeling af te sluiten en de persoon terug te brengen naar het hier en nu. Raku kan helpen bij het verminderen van duizeligheid en desoriëntatie na een behandeling. Het kan ook worden gebruikt om de persoon te helpen zich te concentreren en meer gefocust te worden.

FAQs

1. Wat is reiki?

Reiki is een genezingsmethode die gebruikmaakt van de universele energie om de balans in het lichaam te herstellen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

2. Waar komen de reiki symbolen vandaan?

De reiki symbolen zijn ontwikkeld door de grondlegger van reiki, Mikao Usui, en worden gebruikt om de energie te richten en te versterken.

3. Kan iedereen reiki beoefenen?

Ja, iedereen kan reiki beoefenen. Het is een eenvoudige en veilige methode die kan worden toegepast op mensen van alle leeftijden en gezondheidstoestanden.

4. Hoe kan reiki helpen bij fysieke klachten?

Reiki kan helpen bij het verminderen van pijn en het versnellen van het genezingsproces door de energie naar de betreffende plek in het lichaam te richten en te versterken.

Lees ook:  Chakra armband - geef je energiecentra een boost

5. Kan reiki op afstand worden toegepast?

Ja, reiki kan op afstand worden toegepast met behulp van het afstandssymbool Hon Sha Ze Sho Nen. Dit symbool maakt het mogelijk om energie te sturen naar een persoon die niet aanwezig is.