Chujiro Hayashi: de laatste reikimeester die Mikao Usui volledig heeft opgeleid

Chujiro Hayashi wordt geëerd als een prominente figuur in de geschiedenis van Reiki. Hij was de laatste leerling die rechtstreeks werd opgeleid door Mikao Usui, de grondlegger van Reiki. In dit artikel verkennen we het leven en de bijdragen van Chujiro Hayashi aan de ontwikkeling en verspreiding van Reiki.

Chujiro Hayashi

Leven en Opleiding

Chujiro Hayashi werd geboren op 15 september 1880 in de stad Kuroda, Japan. Hij was een hoogopgeleide marineofficier en diende in de Japanse marine tijdens de Russisch-Japanse oorlog. Na zijn pensionering in 1918 begon Hayashi te zoeken naar spirituele genezingsmethoden.

In 1925 kwam Hayashi in contact met Mikao Usui en werd zijn student. Hij voltooide met succes zijn opleiding en ontving de graad van Reikimeester. Hayashi was de laatste persoon die Mikao Usui volledig heeft opgeleid en ontving daardoor uitgebreide kennis en vaardigheden op het gebied van Reiki.

Bijdragen aan Reiki

Na zijn opleiding bij Mikao Usui opende Hayashi zijn eigen Reiki-kliniek in Tokio, genaamd Hayashi Reiki Kenkyu Kai. Hij combineerde zijn medische kennis en militaire achtergrond met de principes van Reiki en ontwikkelde een gestructureerde behandelingsmethode.

Behandelingstechnieken

Hayashi introduceerde nieuwe behandelingsmethoden en technieken binnen Reiki. Hij ontwikkelde onder andere de standaardhandposities die nog steeds worden gebruikt bij het geven van Reikibehandelingen. Hayashi legde ook de nadruk op het gebruik van symbolen en mantra’s om de helende energie te versterken en te sturen.

Reikikliniek

Hayashi’s kliniek werd een bekend centrum voor Reiki-behandelingen en opleidingen. Hij trainde verschillende studenten en creëerde een gestandaardiseerd curriculum voor het onderwijzen van Reiki. Hayashi’s bijdragen hebben bijgedragen aan de groei en verspreiding van Reiki, zowel in Japan als daarbuiten.

Lees ook:  The Braveheart Club #1: Adil Izemrane

Laatste Jaren en Overlijden

In 1931, na het overlijden van Mikao Usui, richtte Hayashi een reikicentrum op in Atami, een stad in de buurt van Tokio. Hier zette hij zijn werk voort, gaf behandelingen en leidde nieuwe Reikimeesters op.

Helaas kwam er een einde aan het leven van Chujiro Hayashi op 11 mei 1940. De exacte omstandigheden rond zijn overlijden zijn niet volledig bekend, maar er wordt gezegd dat hij ervoor koos om zichzelf uit het leven terug te trekken als een daad van persoonlijke verantwoordelijkheid en respect voor de keuzevrijheid.

Conclusie

Chujiro Hayashi speelde een essentiële rol in de ontwikkeling en verspreiding van Reiki. Als de laatste leerling die volledig werd opgeleid door Mikao Usui, bracht hij waardevolle kennis en technieken naar het veld van energetische genezing. Zijn bijdragen hebben geleid tot de groei van Reiki als een erkende en gewaardeerde vorm van holistische genezing over de hele wereld.