Als je geen kinderen wilt: 8 opmerkingen die je dan iets te vaak hoort

Als je geen kinderen wilt: 8 opmerkingen die je dan iets te vaak hoort

Als je ervoor kiest om geen kinderen te krijgen, kan het zijn dat je te maken krijgt met ongevraagde opmerkingen van familieleden, vrienden en zelfs vreemden. Deze opmerkingen kunnen ongewenst en soms zelfs beledigend zijn. In dit artikel zullen we acht van de meest voorkomende opmerkingen bespreken die mensen maken tegen degenen die geen kinderen willen, en hoe je hier het beste op kunt reageren.

H1: “Waarom wil je geen kinderen?”

Dit is misschien wel de meest voorkomende opmerking die mensen maken tegen degenen die geen kinderen willen. Vaak wordt deze vraag gesteld uit nieuwsgierigheid, maar het kan ook voelen als een aanval op je levensstijl. Het is belangrijk om te onthouden dat het jouw keuze is om geen kinderen te krijgen en dat je hier geen verantwoording voor hoeft af te leggen. Als je niet wilt antwoorden, zeg dan gewoon: “Het is een persoonlijke keuze.”

H2: “Je zult spijt krijgen als je ouder wordt.”

Dit is een opmerking die vaak wordt gemaakt door mensen die zelf kinderen hebben en denken dat het hebben van kinderen de enige manier is om een vervuld leven te leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel manieren zijn om een zinvol leven te leiden en dat het hebben van kinderen niet voor iedereen de juiste keuze is. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik denk dat ik geen spijt zal krijgen van mijn keuze.”

H3: “Maar wie zal er voor je zorgen als je oud bent?”

Lees ook:  Wat betekent dromen over kat en hond?

Deze opmerking impliceert dat kinderen de enige manier zijn om voor jezelf te zorgen als je ouder wordt. Dit is natuurlijk niet waar. Er zijn veel manieren om voor jezelf te zorgen als je ouder wordt, zoals het inhuren van een verzorger of het wonen in een bejaardentehuis. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik heb andere plannen voor mijn oude dag.”

H4: “Je zult nooit weten wat echte liefde is totdat je een kind hebt.”

Dit is een opmerking die vaak wordt gemaakt door mensen die denken dat het hebben van kinderen de enige manier is om ware liefde te ervaren. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel manieren zijn om liefde te ervaren en dat het hebben van kinderen niet voor iedereen de juiste keuze is. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik denk dat ik genoeg liefde in mijn leven heb zonder kinderen.”

H5: “Maar kinderen geven zoveel voldoening!”

Deze opmerking impliceert dat het hebben van kinderen de enige manier is om voldoening te vinden in het leven. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel manieren zijn om voldoening te vinden in het leven en dat het hebben van kinderen niet voor iedereen de juiste keuze is. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik vind voldoening in andere aspecten van mijn leven.”

H6: “Je bent egoïstisch als je geen kinderen wilt.”

Deze opmerking impliceert dat het hebben van kinderen een morele plicht is en dat het niet hebben van kinderen egoïstisch is. Het is belangrijk om te onthouden dat het hebben van kinderen een persoonlijke keuze is en dat het niet hebben van kinderen niet per se egoïstisch is. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik denk dat het juist egoïstisch is om kinderen te krijgen als je er niet voor 100% achterstaat.”

Lees ook:  5 bijzondere lessen die je mee kunt nemen uit de coronatijd

H7: “Maar kinderen zijn zo schattig!”

Deze opmerking impliceert dat het hebben van kinderen alleen maar draait om hun schattigheid en niet om de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik ben het ermee eens dat kinderen schattig kunnen zijn, maar ik ben niet bereid om de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken op me te nemen.”

H8: “Je zult nooit weten wat je mist.”

Deze opmerking impliceert dat het hebben van kinderen de enige manier is om bepaalde ervaringen in het leven te hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel manieren zijn om ervaringen op te doen in het leven en dat het hebben van kinderen niet voor iedereen de juiste keuze is. Als je deze opmerking krijgt, kun je zeggen: “Ik ben blij met mijn keuze en ik mis niets in mijn leven.”

Conclusie

Als je ervoor kiest om geen kinderen te krijgen, kan het zijn dat je te maken krijgt met ongevraagde opmerkingen van familieleden, vrienden en zelfs vreemden. Het is belangrijk om te onthouden dat het jouw keuze is om geen kinderen te krijgen en dat je hier geen verantwoording voor hoeft af te leggen. Als je ongewenste opmerkingen krijgt, is het belangrijk om rustig en respectvol te blijven en je grenzen aan te geven.

FAQs

Q1: Is het egoïstisch om geen kinderen te willen?
A1: Nee, het hebben van kinderen is een persoonlijke keuze en het is niet egoïstisch om geen kinderen te willen.

Q2: Waarom willen sommige mensen geen kinderen?
A2: Er zijn veel redenen waarom mensen geen kinderen willen, zoals persoonlijke voorkeur, financiële redenen, carrièredoelen of gezondheidsproblemen.

Lees ook:  Lotus Sieraden

Q3: Moet ik me verantwoorden als ik geen kinderen wil?
A3: Nee, het is jouw keuze om wel of geen kinderen te krijgen en je hoeft je hier niet voor te verantwoorden.

Q4: Is het mogelijk om gelukkig te zijn zonder kinderen?
A4: Ja, er zijn veel manieren om gelukkig te zijn zonder kinderen, zoals het hebben van een vervullende carrière, het hebben van een goede relatie of het vinden van voldoening in hobby’s en interesses.

Q5: Hoe kan ik omgaan met ongewenste opmerkingen over mijn keuze om geen kinderen te krijgen?
A5: Het is belangrijk om rustig en respectvol te blijven en je grenzen aan te geven. Je hoeft je keuze niet te verantwoorden en je kunt ervoor kiezen om de discussie te beëindigen als je dat wilt.