Blauwe Topaas Kopen – Authentiek

Blauwe Topaas Kopen – Authentiek

Blauwe topaas is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en unieke eigenschappen. Als je op zoek bent naar een authentieke blauwe topaas, dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten voordat je een blauwe topaas gaat kopen. Van de betekenis en geschiedenis tot de kenmerken en voordelen, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Wat is blauwe topaas?

Blauwe topaas is een edelsteen die behoort tot de topaasfamilie. Het is een variant van de kleurloze topaas en wordt gekenmerkt door zijn blauwe kleur. De kleur van de blauwe topaas kan variëren van lichtblauw tot donkerblauw en alles daartussenin. De meeste blauwe topazen worden gevonden in Brazilië, maar ze worden ook gevonden in andere delen van de wereld, zoals Mexico, Sri Lanka en Nigeria.

Geschiedenis van blauwe topaas

De geschiedenis van blauwe topaas gaat terug tot de oude Egyptenaren, die de steen gebruikten als amulet om boze geesten af te weren. De Grieken en Romeinen geloofden dat de steen helende krachten had en droegen hem als sieraad. In de middeleeuwen werd blauwe topaas gebruikt als talisman om het boze oog af te weren en de drager te beschermen tegen ziektes en ongeluk.

Betekenis van blauwe topaas

Blauwe topaas staat symbool voor waarheid, wijsheid en spiritualiteit. Het is een steen die de geest kalmeert en de communicatie verbetert. Blauwe topaas wordt ook geassocieerd met de keelchakra, die staat voor communicatie, creativiteit en zelfexpressie. Het dragen van blauwe topaas kan helpen om jezelf beter uit te drukken en je communicatievaardigheden te verbeteren.

Lees ook:  5 dingen die je herkent als je hooggevoelig bent (en hoe je hiermee omgaat)

Kenmerken van blauwe topaas

Blauwe topaas is een hardheid van 8 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het een zeer duurzame edelsteen is. Het heeft een vitreous glans en een hoge brekingsindex, wat betekent dat het licht op een unieke manier reflecteert en schittert. Blauwe topaas kan worden geslepen in verschillende vormen, zoals rond, ovaal, vierkant en hartvormig.

Voordelen van blauwe topaas

Blauwe topaas heeft vele voordelen voor de drager. Het kan helpen om stress en angst te verminderen en de geest te kalmeren. Het kan ook helpen om de communicatie te verbeteren en de creativiteit te stimuleren. Blauwe topaas wordt ook geassocieerd met het keelgebied, dat staat voor de schildklier en de stofwisseling. Het dragen van blauwe topaas kan helpen om deze gebieden in balans te brengen en te stimuleren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blauwe topaas?

Als je op zoek bent naar een authentieke blauwe topaas, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de steen echt is en niet synthetisch of behandeld. Echte blauwe topazen hebben een natuurlijke blauwe kleur en zijn niet behandeld om de kleur te veranderen. Je kunt dit controleren door de steen te bekijken in verschillende lichtomstandigheden en te kijken of de kleur verandert.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de steen. De kwaliteit wordt bepaald door een aantal factoren, zoals de kleur, helderheid en snit. Een goede kwaliteit blauwe topaas heeft een diepe, levendige blauwe kleur, is helder en heeft een goede snit.

Lees ook:  Zo maak je een persoonlijke toolbox voor vreugde

FAQs

1. Wat is het verschil tussen blauwe topaas en aquamarijn?
Aquamarijn is een edelsteen die blauwgroen van kleur is, terwijl blauwe topaas een blauwe kleur heeft. Aquamarijn is ook zachter dan blauwe topaas en heeft een hardheid van 7,5 op de schaal van Mohs, terwijl blauwe topaas een hardheid heeft van 8.

2. Kan blauwe topaas worden behandeld om de kleur te veranderen?
Ja, het is mogelijk om blauwe topaas te behandelen om de kleur te veranderen. De meest voorkomende behandeling is warmtebehandeling, waarbij de steen wordt verhit om de kleur te verbeteren. Het is belangrijk om te weten of de steen is behandeld voordat je hem koopt.

3. Wat is de betekenis van blauwe topaas in de astrologie?
Blauwe topaas wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Boogschutter en wordt gezien als een steen die geluk en voorspoed brengt aan de drager.

4. Kan blauwe topaas in sieraden worden gebruikt?
Ja, blauwe topaas wordt vaak gebruikt in sieraden, zoals ringen, armbanden en hangers. Het is een prachtige edelsteen die goed past bij zowel casual als formele outfits.

5. Hoe kan ik mijn blauwe topaas schoonmaken?
Je kunt je blauwe topaas schoonmaken met warm water en zeep. Gebruik een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen en spoel de steen af met schoon water. Droog de steen af met een zachte doek en bewaar hem op een droge, veilige plaats.

Conclusie

Blauwe topaas is een prachtige edelsteen die veel voordelen biedt voor de drager. Als je op zoek bent naar een authentieke blauwe topaas, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en echtheid van de steen. Blauwe topaas kan worden gebruikt in sieraden en heeft een diepe betekenis en geschiedenis. Als je op zoek bent naar een uniek en betekenisvol sieraad, dan is blauwe topaas zeker de moeite waard om te overwegen.