Celestien, de engelensteen | Kleine kristallen

Celestien, de engelensteen | Kleine kristallen

Introductie

Celestien, ook wel bekend als celestiet, is een prachtige steen die bekend staat om zijn betoverende blauwe kleur. Het is een mineraal dat behoort tot de groep van de sulfaten en wordt vaak gevonden in sedimentaire gesteenten. Deze engelensteen heeft al eeuwenlang een speciale betekenis in verschillende culturen over de hele wereld.

Geschiedenis en betekenis

De naam “celestien” is afgeleid van het Latijnse woord “caelestis”, wat “hemels” betekent. Dit is een passende naam voor deze prachtige steen, gezien zijn hemelsblauwe kleur. Celestien is al duizenden jaren geliefd vanwege zijn spirituele en energetische eigenschappen. Het werd vaak gebruikt als talisman of amulet om bescherming en helende energie te bieden.

In de oudheid werd celestien al vereerd door verschillende oude beschavingen. De Egyptenaren geloofden dat de steen verbonden was met de godin Isis en dat het genezende krachten had. In China werd celestien beschouwd als een steen van vrede en harmonie, en werd het gebruikt in meditatie om de geest te kalmeren en spirituele inzichten te verkrijgen.

Fysieke eigenschappen

Celestien heeft een kenmerkende hemelsblauwe kleur, die varieert van lichtblauw tot diepblauw. Het kan ook andere tinten bevatten, zoals wit, geel of rood. Deze steen heeft een glasachtige glans en een broze structuur. Het kan voorkomen in kristalvorm, maar ook in kleine kristallen of als massa in gesteenten.

Wat celestien zo bijzonder maakt, is dat het vaak kleine kristallen vormt die lijken op engelen. Deze kristallen hebben een delicate en fragiele schoonheid, die doet denken aan de hemelse sferen waar deze steen naar vernoemd is.

Lees ook:  Horoscoop: deze maand viert Schorpioen het leven

Spirituele en energetische eigenschappen

Celestien staat bekend om zijn kalmerende en harmoniserende energie. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om een diep gevoel van vrede en rust te bevorderen. Deze steen helpt om negatieve energieën en gedachten los te laten en bevordert een gevoel van kalmte en sereniteit.

Daarnaast wordt celestien geassocieerd met communicatie en spirituele groei. Het opent het keelchakra en helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens op een heldere en liefdevolle manier. Het bevordert ook spirituele inzichten en helpt bij het ontwikkelen van intuïtie en spirituele gaven.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen celestien en celestiet?

Celestien en celestiet worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen naar dezelfde steen. Het enige verschil is de spelling, waarbij celestien de Nederlandse spelling is en celestiet de Engelse spelling.

2. Kan celestien helpen bij spirituele groei?

Ja, celestien wordt geassocieerd met spirituele groei en intuïtie. Het kan helpen bij het ontwikkelen van spirituele gaven en het verkrijgen van inzichten tijdens meditatie.

3. Hoe kan ik celestien reinigen en opladen?

Om celestien te reinigen, kun je het voorzichtig afspoelen onder stromend water of het enkele uren in een kom met gedemineraliseerd water leggen. Om het op te laden, kun je het in het zonlicht leggen of op een bergkristalcluster plaatsen.

4. Kan ik celestien gebruiken tijdens het slapen?

Ja, celestien kan een rustige en vredige slaap bevorderen. Plaats het onder je kussen of naast je bed voor een ontspannen en harmonieuze slaapervaring.

Lees ook:  Hé jij daar, er is niets mis met je: je bent perfect zoals je bent

5. Welke andere kristallen werken goed samen met celestien?

Andere kristallen die goed samenwerken met celestien zijn amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze combinatie kan een krachtig en gebalanceerd energieveld creëren.

Conclusie

Celestien, de engelensteen, is een prachtige kristal met een betoverende blauwe kleur. Het heeft een lange geschiedenis van spiritueel gebruik en wordt gewaardeerd om zijn kalmerende en harmoniserende energie. Of je nu geïnteresseerd bent in spirituele groei, het bevorderen van vrede en rust, of gewoon wilt genieten van de schoonheid van deze steen, celestien is een waardevolle toevoeging aan elke kristalcollectie.