Dagje naar Assen? Dit zijn de hotspots van de Drentse hoofdstad

Dagje naar Assen? Dit zijn de hotspots van de Drentse hoofdstad

Als je op zoek bent naar een leuke dagtrip in Nederland, dan is Assen een geweldige keuze. De Drentse hoofdstad biedt namelijk een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of avontuur, Assen heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we je daarom meenemen langs de hotspots van Assen, zodat je niets hoeft te missen tijdens je dagje uit.

1. Drents Museum – Een reis door de tijd

Het Drents Museum is een van de grootste musea van Noord-Nederland en is zeker een bezoekje waard tijdens je dagje uit in Assen. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunst, archeologie en geschiedenis van Drenthe en de rest van de wereld. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw aan de Brink, dat op zichzelf al een bezienswaardigheid is. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen, dus het is altijd de moeite waard om de agenda te checken voordat je gaat.

2. TT Circuit Assen – Voor de snelheidsduivels

Als je van snelheid houdt, dan mag je het TT Circuit Assen niet missen tijdens je dagje uit in Assen. Het circuit is wereldberoemd vanwege de jaarlijkse TT-races, maar gedurende het hele jaar kun je hier terecht voor diverse evenementen en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een rondleiding boeken en een kijkje nemen achter de schermen van het circuit.

3. Asserbos – Even ontsnappen aan de drukte

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is het Asserbos een heerlijke plek om tot rust te komen. Dit bos ligt aan de rand van Assen en is een van de oudste bossen van Nederland. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of picknicken. In het bos zijn diverse wandelroutes uitgezet, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Vergeet vooral niet om een bezoekje te brengen aan de schaapskudde die hier graast.

Lees ook:  Numerologie 219: Betekenis en Symbolen

4. De Bonte Wever – Voor een dagje zwemplezier

Als je op zoek bent naar een dagje zwemplezier, dan is De Bonte Wever een uitstekende keuze. Dit grote complex biedt namelijk niet alleen een subtropisch zwembad met diverse glijbanen en stroomversnellingen, maar ook een bowlingbaan, een klimmuur en een wellnesscentrum. Voor kinderen is er een aparte speelruimte, zodat ook zij zich prima kunnen vermaken terwijl jij ontspant.

5. DNK – Voor een avondje uit

Als je ’s avonds nog energie over hebt, dan is DNK dé plek voor een avondje uit in Assen. DNK is een multifunctioneel gebouw waar je terecht kunt voor film, theater, muziek en literatuur. Het gebouw heeft een moderne uitstraling en biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Na afloop kun je nog even nagenieten in het café-restaurant.

FAQs

1. Wat zijn de openingstijden van het Drents Museum?

Het Drents Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

2. Is het TT Circuit Assen het hele jaar door geopend?

Het TT Circuit Assen is niet het hele jaar door geopend. Het circuit is alleen geopend tijdens evenementen en activiteiten, zoals de jaarlijkse TT-races.

3. Wat kost een entreekaartje voor De Bonte Wever?

De prijzen voor een entreekaartje voor De Bonte Wever verschillen per activiteit en leeftijdscategorie. Voor de actuele prijzen kun je het beste de website van De Bonte Wever raadplegen.

4. Kan ik bij DNK ook terecht voor een hapje en een drankje?

Lees ook:  Is je kind (bijna) jarig? Dit zijn 5 lekkere én gezonde traktaties

Ja, bij DNK kun je terecht in het café-restaurant voor een hapje en een drankje.

5. Is het Asserbos gratis toegankelijk?

Ja, het Asserbos is gratis toegankelijk voor publiek.

Conclusie

Assen is een veelzijdige stad waar je je prima een dag kunt vermaken. Of je nu houdt van cultuur, natuur of avontuur, Assen heeft voor elk wat wils. Het Drents Museum biedt een interessante inkijk in de geschiedenis van Drenthe en de rest van de wereld, terwijl het TT Circuit Assen de adrenaline doet stromen bij de snelheidsduivels. Voor wat ontspanning kun je terecht in het Asserbos of bij De Bonte Wever, terwijl DNK de ideale plek is voor een avondje uit. Kortom, Assen is een stad die je niet mag missen tijdens je dagtrip in Nederland.