Guasha Kopen – Ontspannend en Ontgiftend

Guasha kopen – Ontspannend en Ontgiftend

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om te ontspannen en je lichaam te ontgiften? Overweeg dan om een guasha steen te kopen. Dit oude Chinese hulpmiddel wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en pijn te verlichten. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over guasha en hoe het kan helpen om je lichaam en geest te ontspannen en te ontgiften.

Wat is guasha?

Guasha is een eeuwenoude Chinese therapie die wordt gebruikt om de gezondheid te verbeteren en pijn te verlichten. Het woord “guasha” is een combinatie van twee Chinese karakters, “gua” en “sha”, die respectievelijk “schrapen” en “zand” betekenen. Bij guasha wordt een gladde steen over de huid geschraapt om de bloedcirculatie te verbeteren en de lymfeafvoer te stimuleren.

Hoe werkt guasha?

Guasha werkt door de bloedcirculatie te verbeteren en de lymfeafvoer te stimuleren. Door de steen over de huid te schrapen, ontstaat er wrijving en druk op de huid. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en de bloedcirculatie verbetert. Ook worden de lymfeklieren gestimuleerd, waardoor afvalstoffen en toxines sneller worden afgevoerd. Dit kan helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften.

Wat zijn de voordelen van guasha?

Guasha heeft vele voordelen, zoals:

1. Ontspanning – Guasha kan helpen om stress en spanning te verminderen, waardoor je je ontspannen en rustig voelt.

2. Pijnverlichting – Guasha kan helpen om pijn te verlichten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en spierpijn.

3. Verbeterde bloedcirculatie – Guasha kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden verdeeld door het lichaam.

Lees ook:  88 Betekenis: Boodschap en Liefde

4. Stimulatie van het immuunsysteem – Guasha kan helpen om het immuunsysteem te versterken, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers en toxines te bestrijden.

5. Ontgifting – Guasha kan helpen om het lichaam te ontgiften, waardoor afvalstoffen en toxines sneller worden afgevoerd.

Hoe gebruik je een guasha steen?

Het gebruik van een guasha steen is eenvoudig. Je hebt alleen een guasha steen en een olie of crème nodig om de steen over de huid te laten glijden. Volg deze stappen:

1. Breng een beetje olie of crème aan op het gebied dat je wilt behandelen.

2. Houd de guasha steen in een hoek van 15 graden en schraap deze met lichte druk over de huid. Begin bij het midden van het gebied en werk naar buiten toe.

3. Herhaal de beweging 10-15 keer en verplaats de steen naar een ander deel van het gebied.

4. Ga door met schrapen totdat je het hele gebied hebt behandeld.

5. Veeg de olie of crème weg met een warme doek en drink een glas water om de ontgifting te bevorderen.

Zijn er bijwerkingen?

Guasha is over het algemeen veilig en heeft weinig bijwerkingen. Sommige mensen kunnen echter lichte blauwe plekken of huidirritatie ervaren na het gebruik van een guasha steen. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste beginnen met een lichte druk en de duur van de behandeling geleidelijk opbouwen.

FAQs

1. Hoe vaak moet ik guasha gebruiken?
Je kunt guasha zo vaak gebruiken als je wilt, maar het wordt aanbevolen om het niet meer dan 2-3 keer per week te gebruiken.

Lees ook:  Waarom je de ware nooit zult vinden (en waarom dat niet erg is)

2. Kan guasha helpen bij cellulitis?
Ja, guasha kan helpen om de doorbloeding te verbeteren en de lymfatische afvoer te stimuleren, waardoor cellulitis kan verminderen.

3. Kan ik guasha gebruiken tijdens de zwangerschap?
Ja, guasha is over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap, maar het is altijd raadzaam om dit te bespreken met je arts voordat je het gebruikt.

4. Is guasha geschikt voor alle huidtypen?
Ja, guasha is geschikt voor alle huidtypen, maar mensen met een gevoelige huid moeten voorzichtig zijn en beginnen met lichte druk.

5. Kan ik guasha gebruiken op mijn gezicht?
Ja, guasha kan ook worden gebruikt op het gezicht om de bloedcirculatie te verbeteren en de teint te verbeteren.

Conclusie

Guasha is een eeuwenoude Chinese therapie die kan helpen om te ontspannen en het lichaam te ontgiften. Door de bloedcirculatie te verbeteren en de lymfatische afvoer te stimuleren, kan guasha helpen om pijn te verlichten, het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften. Het gebruik van een guasha steen is eenvoudig en veilig, maar mensen met een gevoelige huid moeten voorzichtig zijn. Probeer guasha vandaag nog uit en voel de voordelen van deze eeuwenoude therapie!