Jezelf helen met je handen? Maak kennis met Jin Shin Jyutsu

Jezelf helen met je handen? Maak kennis met Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse geneeskundige techniek die wordt gebruikt om het lichaam te harmoniseren en de genezende energie te stimuleren. Deze techniek wordt uitgevoerd door middel van zachte aanraking van specifieke punten op het lichaam. Het is een praktijk die mensen helpt om zowel fysieke als emotionele problemen te genezen en te voorkomen. Lees verder om meer te weten te komen over Jin Shin Jyutsu.

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu is een Japanse geneeskundige techniek die wordt gebruikt om het lichaam te harmoniseren. De naam “Jin Shin Jyutsu” betekent “de kunst van de schepper door de vriendelijke handen”. Het is een praktijk die zich richt op het balanceren van de levensenergie in het lichaam. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam energiebanen heeft die overeenkomen met de verschillende organen en systemen in het lichaam.

Hoe werkt Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu werkt door middel van zachte aanraking op specifieke punten op het lichaam, die bekend staan als “veiligheidsenergiesloten”. Door deze punten zachtjes aan te raken, wordt de levensenergie in het lichaam gestimuleerd en in balans gebracht. Dit kan helpen om fysieke en emotionele problemen te genezen en te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu heeft vele voordelen voor de gezondheid, waaronder:

– Vermindering van stress en angst
– Vermindering van pijn
– Versterking van het immuunsysteem
– Verbetering van de slaap
– Verbetering van de spijsvertering
– Verlichting van spierspanning en pijn
– Verlichting van hoofdpijn en migraine

Lees ook:  Numerologie 126: Betekenis en Symbolen

Hoe kan ik Jin Shin Jyutsu leren?

Jin Shin Jyutsu kan worden geleerd door een gecertificeerde Jin Shin Jyutsu beoefenaar. Er zijn ook boeken en online cursussen beschikbaar om meer te leren over deze praktijk.

Is Jin Shin Jyutsu veilig?

Jin Shin Jyutsu is over het algemeen veilig en kan door iedereen worden beoefend. Het is echter belangrijk om een gecertificeerde beoefenaar te raadplegen voordat je begint met het toepassen van deze techniek.

Conclusie

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse geneeskundige techniek die wordt gebruikt om het lichaam te harmoniseren. Het is een praktijk die mensen helpt om zowel fysieke als emotionele problemen te genezen en te voorkomen. Door middel van zachte aanraking van specifieke punten op het lichaam wordt de levensenergie in het lichaam gestimuleerd en in balans gebracht. Het is een veilige praktijk en kan door iedereen worden beoefend.

FAQs

1. Kan Jin Shin Jyutsu worden gebruikt om specifieke ziekten te behandelen?
Jin Shin Jyutsu is geen vervanging voor medische behandeling en kan niet worden gebruikt om specifieke ziekten te behandelen. Het kan echter helpen om het lichaam te harmoniseren en de genezende energie te stimuleren.

2. Hoe lang duurt een Jin Shin Jyutsu-sessie?
Een Jin Shin Jyutsu-sessie duurt meestal ongeveer een uur.

3. Is Jin Shin Jyutsu een alternatieve geneeskunde?
Ja, Jin Shin Jyutsu wordt beschouwd als een alternatieve geneeskunde.

4. Kan Jin Shin Jyutsu worden gebruikt om kinderen te behandelen?
Ja, Jin Shin Jyutsu kan veilig worden gebruikt om kinderen te behandelen.

5. Is er wetenschappelijk bewijs dat Jin Shin Jyutsu werkt?
Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat Jin Shin Jyutsu werkt, hebben veel mensen baat gehad bij deze praktijk en hebben gecertificeerde beoefenaars getuigd van de effectiviteit ervan.