Keltische Boomhoroscoop, Jouw Tree of Life Type

Keltische Boomhoroscoop, Jouw Tree of Life Type

Als je geïnteresseerd bent in astrologie, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een boomhoroscoop. Een boomhoroscoop is een methode om persoonlijkheidstypen te bepalen aan de hand van de bomen die in de maand waarin je geboren bent, bloeien. In dit artikel gaan we dieper in op de Keltische boomhoroscoop, een methode die teruggaat tot de Keltische tijd.

Wat is de Keltische boomhoroscoop?

De Keltische boomhoroscoop is een methode om persoonlijkheidstypen te bepalen aan de hand van de Keltische bomenkalender. Deze kalender is gebaseerd op de maancyclus en verdeelt het jaar in 13 maanden van 28 dagen. Elke maand is vernoemd naar een specifieke Keltische boom en wordt geassocieerd met een bepaald type persoonlijkheid.

Elke boom vertegenwoordigt een specifieke energie en heeft een unieke symbolische betekenis. Door te kijken naar de boom die in de maand bloeit waarin je geboren bent, kun je meer te weten komen over jezelf en je persoonlijkheid.

De Keltische boomhoroscoop heeft ook betrekking op het concept van de Tree of Life. Dit concept is afkomstig uit de Kabbalah en is een symbolisch systeem dat de structuur van het universum weergeeft. De Tree of Life bestaat uit 10 sefirot (emanaties) die de verschillende aspecten van het universum vertegenwoordigen en die op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn.

Hoe werkt de Keltische boomhoroscoop?

De Keltische boomhoroscoop werkt heel eenvoudig. Je kijkt naar de maand waarin je geboren bent en zoekt op welke boom in die maand bloeit. Vervolgens kun je meer te weten komen over de symbolische betekenis van die boom en wat dat kan vertellen over je persoonlijkheid.

Hieronder vind je een overzicht van de Keltische boomhoroscoop en de persoonlijkheidstypen die ermee geassocieerd zijn:

1. Berk (24 december – 20 januari)

De berk staat voor vernieuwing, groei en reiniging. Als je in deze maand geboren bent, ben je een doorzetter die altijd streeft naar vooruitgang. Je bent ambitieus en hebt een sterke wilskracht. Je hebt soms moeite om je emoties te uiten, maar je bent wel loyaal en betrouwbaar.

Lees ook:  Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor maart 2023

2. Rijst (21 januari – 17 februari)

De rijst staat voor verbeelding, originaliteit en intuïtie. Als je in deze maand geboren bent, ben je creatief en kunstzinnig. Je hebt een levendige verbeeldingskracht en kunt goed omgaan met veranderingen. Je bent ook een idealist en hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.

3. Es (18 februari – 17 maart)

De es staat voor groei, stabiliteit en bescherming. Als je in deze maand geboren bent, ben je een geboren leider. Je hebt een sterke persoonlijkheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent betrouwbaar en loyaal en je hebt een groot hart voor anderen.

4. Wilg (18 maart – 14 april)

De wilg staat voor flexibiliteit, gevoeligheid en intuitie. Als je in deze maand geboren bent, ben je een gevoelig persoon die goed kan luisteren. Je bent empathisch en kunt goed omgaan met emoties van anderen. Je bent ook een creatief persoon en je hebt een sterk gevoel voor esthetiek.

5. Haagbeuk (15 april – 12 mei)

De haagbeuk staat voor creativiteit, communicatie en zorgzaamheid. Als je in deze maand geboren bent, ben je een communicatief persoon die goed kan samenwerken. Je bent flexibel en kunt goed omgaan met veranderingen. Je bent ook zorgzaam en hebt een groot hart voor anderen.

6. Eik (13 mei – 9 juni)

De eik staat voor kracht, moed en doorzettingsvermogen. Als je in deze maand geboren bent, ben je een doorzetter die niet snel opgeeft. Je hebt een sterk karakter en je kunt goed omgaan met uitdagingen. Je bent ook betrouwbaar en hebt een groot gevoel van verantwoordelijkheid.

7. Hulst (10 juni – 7 juli)

De hulst staat voor bescherming, stabiliteit en balans. Als je in deze maand geboren bent, ben je een geboren beschermer. Je hebt een groot hart voor anderen en je bent loyaal en betrouwbaar. Je hebt ook een sterk gevoel voor balans en harmonie.

Lees ook:  Wat betekent het om te dromen van het kussen van een zanger?

8. Wijnstok (8 juli – 4 augustus)

De wijnstok staat voor verleiding, schoonheid en sensualiteit. Als je in deze maand geboren bent, ben je een persoon die kan genieten van het leven. Je hebt een sterk gevoel voor esthetiek en schoonheid en je kunt goed omgaan met verleidingen. Je bent ook een romantisch persoon die van nature sensueel is.

9. Hazelaar (5 augustus – 1 september)

De hazelaar staat voor wijsheid, kennis en inzicht. Als je in deze maand geboren bent, ben je een persoon die graag kennis vergaart. Je hebt een sterk analytisch vermogen en kunt goed omgaan met complexe vraagstukken. Je bent ook een wijs persoon die goed kan luisteren.

10. Klimop (2 september – 29 september)

De klimop staat voor mysterie, geheimzinnigheid en bescherming. Als je in deze maand geboren bent, ben je een persoon die goed kan omgaan met geheimen. Je bent een mysterieus persoon die niet snel zijn kaarten op tafel legt. Je bent ook een beschermer van anderen en hebt een groot hart voor mensen die het moeilijk hebben.

11. Rozenboom (30 september – 27 oktober)

De rozenboom staat voor liefde, schoonheid en passie. Als je in deze maand geboren bent, ben je een romantische persoon die van nature sensueel is. Je hebt een groot hart voor anderen en je kunt goed omgaan met emoties. Je hebt ook een sterk gevoel voor esthetiek en schoonheid.

12. Taxusboom (28 oktober – 24 november)

De taxusboom staat voor mysterie, dood en wedergeboorte. Als je in deze maand geboren bent, ben je een persoon die goed kan omgaan met veranderingen. Je hebt een sterk gevoel voor het mysterieuze en kunt goed omgaan met de dood. Je bent ook een persoon die zichzelf steeds opnieuw kan uitvinden.

Lees ook:  Wat betekent dromen over van een dak vallen?

13. Spar (25 november – 23 december)

De spar staat voor hoop, vernieuwing en vruchtbaarheid. Als je in deze maand geboren bent, ben je een optimistisch persoon die altijd hoop houdt. Je bent een doorzetter en kunt goed omgaan met uitdagingen. Je hebt ook een sterk gevoel voor vernieuwing en vruchtbaarheid.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de Keltische boomhoroscoop, een methode om persoonlijkheidstypen te bepalen aan de hand van de Keltische bomenkalender. Elke boom staat voor een specifieke energie en heeft een unieke symbolische betekenis. Door te kijken naar de boom die in de maand bloeit waarin je geboren bent, kun je meer te weten komen over jezelf en je persoonlijkheid.

FAQs

1. Moet ik in de Keltische cultuur geloven om de boomhoroscoop te gebruiken?
Nee, je hoeft niet in de Keltische cultuur te geloven om de boomhoroscoop te gebruiken. Het is een methode om persoonlijkheidstypen te bepalen en kan door iedereen gebruikt worden.

2. Kan de Keltische boomhoroscoop helpen bij het vinden van een baan?
De Keltische boomhoroscoop kan je helpen bij het begrijpen van je sterke en zwakke punten en kan daardoor helpen bij het vinden van een baan die bij je past.

3. Is de Keltische boomhoroscoop wetenschappelijk onderbouwd?
Nee, de Keltische boomhoroscoop is niet wetenschappelijk onderbouwd en moet daarom gezien worden als een methode om persoonlijkheidstypen te bepalen op basis van symboliek.

4. Is de Keltische boomhoroscoop hetzelfde als de reguliere horoscoop?
Nee, de Keltische boomhoroscoop is niet hetzelfde als de reguliere horoscoop. De Keltische boomhoroscoop is gebaseerd op de Keltische bomenkalender en de reguliere horoscoop is gebaseerd op de stand van de planeten op het moment van geboorte.

5. Kan ik mijn persoonlijkheidstype veranderen?
Ja, je persoonlijkheidstype kan in de loop van de tijd veranderen door ervaringen en omstandigheden. Je kunt ook werken aan bepaalde eigenschappen om je persoonlijkheid te versterken of te veranderen.