Larimar Edelsteen Kopen – Edelstenen, Mineralen en Kristallen

Larimar Edelsteen Kopen – Edelstenen, Mineralen en Kristallen

Larimar, ook bekend als de “Atlantis-steen” of “Dolfijnsteen”, is een zeldzame edelsteen die alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Het is een prachtige edelsteen met een unieke blauwe kleur die wordt geassocieerd met de zee en de lucht. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het kopen van een larimar edelsteen, inclusief de geschiedenis, de betekenis, de eigenschappen, de voordelen en de prijs.

Geschiedenis van Larimar Edelsteen

Larimar werd voor het eerst ontdekt in 1916 door een Spaanse priester die op zoek was naar mineralen en stenen in de bergen van Barahona in de Dominicaanse Republiek. Hij dacht dat de steen blauwe pectoliet was, maar pas in 1974 werd de steen geïdentificeerd als larimar. Het werd vernoemd naar de dochter van de ontdekker, Larissa, en het Spaanse woord voor zee, “mar”.

Betekenis van Larimar Edelsteen

Larimar wordt beschouwd als een spirituele steen die verbinding maakt met de zee en de hemel. Het wordt geassocieerd met vrede, rust en sereniteit. Het wordt ook gezien als een beschermende steen die helpt bij het verminderen van angst en stress. Larimar wordt vaak gebruikt bij meditatie en spirituele praktijken vanwege de kalmerende energie die het uitstraalt.

Eigenschappen van Larimar Edelsteen

Larimar is een zeldzame edelsteen die alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Het heeft een hardheid van 4,5 tot 5 op de schaal van Mohs en heeft een glasachtige glans. De kleur van de steen varieert van lichtblauw tot donkerblauw en kan ook witte of grijze vlekken hebben. Larimar wordt vaak gebruikt in sieraden, maar kan ook worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Lees ook:  3883 Betekenis: Boodschap en Liefde

Voordelen van Larimar Edelsteen

Larimar heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Het wordt gezien als een kalmerende steen die helpt bij het verminderen van angst en stress. Het wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken en om de spijsvertering te verbeteren. Larimar wordt vaak gebruikt bij meditatie en spirituele praktijken vanwege de kalmerende energie die het uitstraalt.

Prijs van Larimar Edelsteen

De prijs van larimar varieert afhankelijk van de grootte, kwaliteit, kleur en zeldzaamheid van de steen. Over het algemeen kan larimar variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s per karaat. Het is belangrijk om een ​​betrouwbare juwelier te vinden en de kwaliteit van de steen te controleren voordat u een aankoop doet.

FAQs

1. Wat betekent de naam larimar?
Larimar is vernoemd naar de dochter van de ontdekker, Larissa, en het Spaanse woord voor zee, “mar”.

2. Waar wordt larimar gevonden?
Larimar wordt alleen gevonden in de Dominicaanse Republiek.

3. Wat is de betekenis van larimar?
Larimar wordt gezien als een spirituele steen die verbinding maakt met de zee en de hemel. Het wordt geassocieerd met vrede, rust en sereniteit.

4. Kan larimar worden gebruikt voor decoratieve doeleinden?
Ja, larimar wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden vanwege de prachtige blauwe kleur en unieke patronen.

5. Wat zijn de voordelen van larimar voor de gezondheid?
Larimar wordt gezien als een kalmerende steen die helpt bij het verminderen van angst en stress. Het wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken en om de spijsvertering te verbeteren.

Lees ook:  Windmobiel van Capiz Schelpen Multicolor Kopen

Conclusie

Larimar is een prachtige edelsteen met een unieke blauwe kleur die wordt geassocieerd met de zee en de lucht. Het heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn en wordt gezien als een spirituele steen die helpt bij het verminderen van angst en stress. Als je op zoek bent naar een larimar edelsteen, zorg er dan voor dat je een betrouwbare juwelier vindt en de kwaliteit van de steen controleert voordat je een aankoop doet.