Maanteken berekenen: zo doe je het (en dit betekent het)

Maanteken berekenen: zo doe je het (en dit betekent het)

Als je van plan bent om de astrologie te verkennen, is het berekenen van je maanteken een mooie eerste stap. Het maanteken is een belangrijk onderdeel van je geboortehoroscoop en kan je helpen begrijpen hoe je emotioneel reageert op de wereld om je heen. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je je maanteken kunt berekenen en wat het betekent voor je persoonlijkheid.

Wat is een maanteken?

Om te begrijpen wat een maanteken is, moeten we eerst kijken naar de maan. In de astrologie vertegenwoordigt de maan onze emoties, ons onderbewuste en onze innerlijke wereld. De maan beweegt snel door de dierenriem en blijft ongeveer twee tot drie dagen in elk teken voordat hij verder gaat. Het teken waarin de maan stond op het moment van je geboorte, wordt je maanteken genoemd.

Hoe bereken je je maanteken?

Om je maanteken te berekenen, heb je de datum, tijd en plaats van je geboorte nodig. Je kunt deze informatie opvragen bij het gemeentehuis waar je bent geboren of bij je ouders. Als je deze informatie niet hebt, kun je online een geboortehoroscoop maken op basis van je geboortedatum en -plaats, maar deze zal minder nauwkeurig zijn.

Stap 1: Bepaal je geboortetijd

Je geboortetijd is cruciaal voor het berekenen van je maanteken. Als je niet zeker weet hoe laat je bent geboren, vraag het dan na bij je ouders of zoek naar een geboortebewijs.

Stap 2: Zoek je geboorteplaats

Zoek de plaats waar je bent geboren op en noteer de breedte- en lengtegraad. Dit kan je vinden op internet of op je geboortebewijs.

Lees ook:  Wat betekent het om te dromen van seks met een overledene?

Stap 3: Bereken je maanteken

Er zijn verschillende websites en apps die je maanteken voor je kunnen berekenen, maar je kunt het ook zelf berekenen met behulp van een astrologie-tabel. Zoek de datum van je geboorte op in de tabel en kijk welk teken de maan op dat moment doorkruiste.

Wat betekent je maanteken?

Je maanteken onthult veel over hoe je omgaat met emoties en je innerlijke wereld. Hieronder vind je een korte beschrijving van elk maanteken.

Ram-maanteken: Je bent impulsief, onafhankelijk en hebt een sterke wilskracht. Je hebt de neiging om snel te handelen en je emoties kunnen soms heftig zijn.

Stier-maanteken: Je bent praktisch, geduldig en betrouwbaar. Je houdt van comfort en stabiliteit en hebt de neiging om je emoties voor jezelf te houden.

Tweelingen-maanteken: Je bent nieuwsgierig, communicatief en veelzijdig. Je hebt de neiging om te analyseren en te rationaliseren in plaats van te voelen.

Kreeft-maanteken: Je bent empathisch, gevoelig en intuïtief. Je hebt de neiging om je emoties diep te voelen en te uiten en hebt behoefte aan veiligheid en geborgenheid.

Leeuw-maanteken: Je bent zelfverzekerd, creatief en gepassioneerd. Je hebt de neiging om te willen opvallen en je emoties openlijk te uiten.

Maagd-maanteken: Je bent analytisch, kritisch en perfectionistisch. Je hebt de neiging om je emoties te onderdrukken en te rationaliseren.

Weegschaal-maanteken: Je bent charmant, sociaal en diplomatiek. Je hebt de neiging om je emoties in balans te houden en te vermijden confrontaties.

Schorpioen-maanteken: Je bent intens, gepassioneerd en mysterieus. Je hebt de neiging om je emoties diep te voelen en te uiten en hebt een sterke intuïtie.

Lees ook:  Self-care: zo zet je jezelf op nummer één

Boogschutter-maanteken: Je bent avontuurlijk, optimistisch en filosofisch. Je hebt de neiging om je emoties te rationaliseren en te relativeren.

Steenbok-maanteken: Je bent gedisciplineerd, ambitieus en serieus. Je hebt de neiging om je emoties te onderdrukken en te rationaliseren en hebt behoefte aan structuur en stabiliteit.

Waterman-maanteken: Je bent vrijdenkend, excentriek en onafhankelijk. Je hebt de neiging om je emoties op een afstand te houden en rationeel te zijn.

Vissen-maanteken: Je bent gevoelig, medelevend en creatief. Je hebt de neiging om in je eigen wereld te leven en te dromen en hebt een sterke intuïtie.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een zonneteken en een maanteken?
Een zonneteken vertegenwoordigt je ego en persoonlijkheid, terwijl een maanteken je innerlijke wereld en emotionele reacties vertegenwoordigt.

2. Kunnen verschillende mensen hetzelfde maanteken hebben?
Ja, als iemand op dezelfde dag en tijd is geboren op een andere plaats op de wereld, kan hij of zij hetzelfde maanteken hebben.

3. Is het mogelijk om je maanteken later in het leven te veranderen?
Nee, je maanteken blijft hetzelfde voor je hele leven.

4. Hoe kan ik mijn geboortetijd achterhalen als ik geadopteerd ben?
In sommige landen kun je een verzoek indienen om je geboorteakte te krijgen als je geadopteerd bent. Als dat niet mogelijk is, kun je een astroloog raadplegen die je kan helpen je geboortetijd te schatten op basis van je persoonlijkheid en levenservaringen.

5. Moet ik mijn maanteken serieus nemen?
Het maanteken is een belangrijk onderdeel van je geboortehoroscoop en kan je helpen begrijpen hoe je emotioneel reageert op de wereld om je heen. Of je het serieus neemt, is aan jou.