Om Namah Shivaya, Daarom Doe je een Shout Out naar Shiva

Om Namah Shivaya, Daarom Doe je een Shout Out naar Shiva

Als je wel eens naar yoga bent geweest, of je interesseert voor spiritualiteit, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de mantra ‘Om Namah Shivaya’. Deze mantra is een ode aan de hindoegod Shiva en wordt gezongen om de ziel te zuiveren en om innerlijke rust te vinden. In deze blog gaan we dieper in op de betekenis van deze mantra en waarom het belangrijk is om Shiva een ‘shout out’ te geven in je dagelijkse leven.

Wie is Shiva?

Shiva is een van de belangrijkste goden in het hindoeïsme. Hij wordt gezien als de god van vernietiging en wedergeboorte. Hoewel deze termen misschien negatief klinken, hebben ze in de hindoecultuur een diepere betekenis. Vernietiging betekent hier het loslaten van oude patronen en gewoontes, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe groei en ontwikkeling. Wedergeboorte staat voor het opnieuw geboren worden in een hoger bewustzijn.

Shiva wordt vaak afgebeeld met een derde oog op zijn voorhoofd, wat staat voor wijsheid en inzicht. Ook draagt hij een slang om zijn nek, wat staat voor de levensenergie die door ons heen stroomt. Shiva wordt vaak vereerd als de god van meditatie en yoga, omdat deze praktijken ons helpen om ons bewustzijn te verhogen en dichter bij onze ware natuur te komen.

Wat betekent ‘Om Namah Shivaya’?

De mantra ‘Om Namah Shivaya’ is een Sanskriet mantra die wordt gezongen om de ziel te zuiveren en het bewustzijn te verhogen. De betekenis van deze mantra is als volgt:

Lees ook:  Edelstenen Herkennen - Zo word jij een Kristallenexpert

– ‘Om’ staat voor het universum en de bron van alle creatie.
– ‘Namah’ betekent ‘ik buig voor’.
– ‘Shivaya’ verwijst naar Shiva als de oppergod.

Samen betekent ‘Om Namah Shivaya’ dus ‘ik buig voor Shiva, de oppergod van het universum’. Door deze mantra te zingen of te reciteren, eren we Shiva en verbinden we ons met zijn energie.

Waarom is het belangrijk om Shiva een ‘shout out’ te geven?

Het zingen of reciteren van de mantra ‘Om Namah Shivaya’ kan ons helpen om ons bewustzijn te verhogen en ons te verbinden met onze ware natuur. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel en dat er meer is dan alleen ons ego en onze dagelijkse beslommeringen.

Daarnaast kan het uiten van dankbaarheid en het geven van een ‘shout out’ naar Shiva ons helpen om meer in balans te komen. In de hindoecultuur wordt Shiva gezien als de god van vernietiging en wedergeboorte, wat betekent dat hij ons kan helpen om oude patronen en gewoontes los te laten en te groeien naar een hoger bewustzijn.

Door Shiva een ‘shout out’ te geven in ons dagelijks leven, kunnen we ons bewustzijn verhogen en meer in balans komen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de mantra ‘Om Namah Shivaya’ te zingen of te reciteren, door een altaar te creëren met een afbeelding van Shiva, of door simpelweg een moment van dankbaarheid te uiten voor alles wat we hebben.

FAQ’s

1. Wat is de betekenis van de mantra ‘Om Namah Shivaya’?
– De mantra betekent ‘ik buig voor Shiva, de oppergod van het universum’.

Lees ook:  500 Stoof-en Ovenschotels Kopen - Spiru

2. Wie is Shiva?
– Shiva is een van de belangrijkste goden in het hindoeïsme. Hij wordt gezien als de god van vernietiging en wedergeboorte.

3. Hoe kan het uiten van dankbaarheid naar Shiva ons helpen?
– Het uiten van dankbaarheid en het geven van een ‘shout out’ naar Shiva kan ons helpen om ons bewustzijn te verhogen en meer in balans te komen.

4. Hoe kunnen we Shiva een ‘shout out’ geven in ons dagelijks leven?
– Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de mantra ‘Om Namah Shivaya’ te zingen of te reciteren, door een altaar te creëren met een afbeelding van Shiva, of door simpelweg een moment van dankbaarheid te uiten voor alles wat we hebben.

5. Wat is de betekenis van de slang om Shiva’s nek?
– De slang staat voor de levensenergie die door ons heen stroomt.