Reiki, Hier komt het Vandaan en Zo Leer je het Zelf

Reiki, Hier komt het Vandaan en Zo Leer je het Zelf

Heb je ooit gehoord van Reiki? Het is een spirituele genezingsmethode die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord Reiki betekent “spirituele energie” of “universele levenskracht”. Het is een praktijk die zich richt op het bevorderen van heling en ontspanning door het overbrengen van energie via de handen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van Reiki, de principes achter deze praktijk en hoe je het zelf kunt leren.

Geschiedenis van Reiki

Reiki werd begin 20e eeuw ontwikkeld door de Japanse theoloog en boeddhistische monnik Mikao Usui. Usui was op zoek naar een manier om spirituele heling te integreren in zijn religieuze praktijk. Volgens de overlevering ontving Usui de kennis van Reiki tijdens een meditatieve retraite op de berg Kurama, nabij Kyoto.

Usui ontwikkelde een systeem waarbij hij helende energie via zijn handen kon doorgeven aan anderen. Hij richtte een kliniek op in Tokio waar hij mensen behandelde met Reiki. Het duurde niet lang voordat zijn praktijk populair werd en zich verspreidde naar andere delen van de wereld.

Principes van Reiki

Reiki is gebaseerd op enkele fundamentele principes die zijn ontworpen om een positieve en gezonde levensstijl te bevorderen. Deze principes omvatten:

1. Wees niet boos
2. Maak je geen zorgen
3. Wees dankbaar
4. Werk hard
5. Wees vriendelijk voor anderen

Deze principes zijn bedoeld om je te helpen in harmonie te leven met jezelf en anderen. Door deze principes te volgen, kun je jezelf openstellen voor de universele levenskracht en de helende eigenschappen van Reiki.

Lees ook:  Adem geduld in, en spanning uit

Hoe leer je Reiki?

Als je geïnteresseerd bent in het leren van Reiki, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Een van de meest populaire manieren is om een Reiki-cursus te volgen bij een gekwalificeerde Reiki-meester. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van Reiki en hoe je energie via je handen kunt doorgeven.

Er zijn verschillende niveaus van Reiki-cursussen beschikbaar, dus het is belangrijk om te beslissen welk niveau het beste bij je past. Sommige mensen volgen alleen de eerste cursus om de basisbeginselen van Reiki te leren, terwijl anderen doorgaan naar hogere niveaus om hun vaardigheden te verfijnen.

Een andere manier om Reiki te leren is door middel van boeken of online cursussen. Deze opties zijn misschien niet zo grondig als een Reiki-cursus, maar ze kunnen je wel helpen om de basisprincipes te begrijpen en hoe je Reiki kunt toepassen in je dagelijks leven.

Veelgestelde vragen over Reiki

1. Is Reiki een religie?
Nee, Reiki is geen religie. Het is een spirituele genezingsmethode die kan worden beoefend door mensen van alle achtergronden en overtuigingen.

2. Is Reiki wetenschappelijk bewezen?
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Reiki werkt, maar veel mensen ervaren wel positieve resultaten na het beoefenen van deze methode.

3. Moet ik in Reiki geloven om het te laten werken?
Nee, je hoeft niet in Reiki te geloven om het te laten werken. Het is echter wel belangrijk dat je openstaat voor de mogelijkheid dat het kan werken.

4. Kan ik mezelf Reiki geven?
Ja, je kunt jezelf Reiki geven. Dit wordt zelfbehandeling genoemd en is een manier om jezelf te helpen ontspannen en genezen.

Lees ook:  Aleppo Olijfzeep Biologische Damascus Rozenzeep Kopen

5. Zijn er bijwerkingen van Reiki?
Er zijn over het algemeen geen bijwerkingen van Reiki. Sommige mensen kunnen zich licht in het hoofd voelen of een lichte verandering in hun energie niveau ervaren, maar deze effecten zijn meestal tijdelijk.

Conclusie

Reiki is een spirituele genezingsmethode die zijn oorsprong vindt in Japan. Het werd ontwikkeld door de theoloog en monnik Mikao Usui en richt zich op het bevorderen van heling en ontspanning door middel van energieoverdracht via de handen. Als je geïnteresseerd bent in het leren van Reiki, zijn er verschillende manieren om dit te doen, waaronder het volgen van een Reiki-cursus of het lezen van boeken over het onderwerp. Het is belangrijk om te onthouden dat Reiki geen religie is en dat het voor iedereen toegankelijk is. Probeer het zelf en ontdek de voordelen van deze spirituele genezingsmethode.