Rudraksha Kralen, Werken met Mythische Mala’s

Rudraksha Kralen, Werken met Mythische Mala’s

Als je op zoek bent naar spirituele en mystieke sieraden, dan zijn Rudraksha kralen en mala’s misschien wel de perfecte keuze voor jou. De Rudraksha boom wordt al duizenden jaren vereerd als heilig in India en Nepal vanwege de spirituele krachten die aan de kralen worden toegeschreven. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de geschiedenis van Rudraksha kralen en hoe je ze kunt gebruiken om je spirituele pad te verbeteren en te versterken.

Wat zijn Rudraksha kralen?

Rudraksha kralen zijn de zaden van de Rudraksha boom, die groeit in bepaalde delen van India, Nepal en Indonesië. De zaden hebben een natuurlijke opening die als een soort natuurlijke ‘oog’ fungeert. Elk zaad heeft meestal één, drie, vijf of zeven ogen, en hoe meer ogen een zaadje heeft, hoe zeldzamer en krachtiger het is.

De naam Rudraksha komt van de woorden ‘Rudra’ (een naam voor de Hindoe-god Shiva) en ‘Aksha’ (oog), wat letterlijk betekent ‘de ogen van Shiva’. De kralen worden vaak gebruikt om mala’s te maken, die traditioneel gebruikt worden voor gebed en meditatie.

Hoe werken Rudraksha mala’s?

Mala’s zijn gebedssnoeren die traditioneel gebruikt worden in het boeddhisme en het hindoeïsme. Ze bestaan uit 108 kralen, plus één extra kraal (de ‘guru’ kraal) die dient als een soort marker. Door de mala te gebruiken en elke kraal één voor één langs je vingers te laten glijden terwijl je een mantra of gebed herhaalt, kun je jezelf in een meditatieve staat brengen en je geest kalmeren.

Lees ook:  Dromen over slangen: Droom betekenis, Symbolen

Rudraksha mala’s hebben extra spirituele krachten vanwege de heilige aard van de Rudraksha kralen. Volgens de hindoeïstische mythologie hebben de kralen de kracht om negatieve energieën af te weren en positieve energieën aan te trekken. Ze kunnen ook helpen bij het balanceren van de chakra’s en het verhogen van de spirituele energie van de drager.

Hoe kies je de juiste Rudraksha mala?

Als je op zoek bent naar een Rudraksha mala, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je beslissen welke soort mala het beste bij je past. Er zijn mala’s met één soort kralen (bijvoorbeeld alleen Rudraksha kralen), maar er zijn ook mala’s met meerdere soorten kralen. Sommige mala’s hebben bijvoorbeeld kralen van edelstenen of halfedelstenen, die elk hun eigen spirituele eigenschappen hebben.

Ten tweede moet je beslissen hoeveel ogen je wilt dat de Rudraksha kralen hebben. Zoals eerder vermeld, hebben kralen met meer ogen meer spirituele kracht en zijn ze ook zeldzamer (en daardoor duurder). Over het algemeen wordt aangenomen dat kralen met één oog het beste zijn voor beginners, terwijl kralen met vijf ogen of meer geschikt zijn voor meer gevorderde beoefenaars.

Tot slot moet je ook beslissen welke guru kraal je wilt gebruiken. Dit kan een Rudraksha kraal zijn, maar het kan ook een kraal van een andere edelsteen zijn die bij je past.

Hoe gebruik je je Rudraksha mala?

Als je eenmaal je Rudraksha mala hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met gebruiken. Het eerste wat je moet doen, is je mala ‘zegenen’ door hem te wassen in heilig water (bijvoorbeeld Ganges water) en hem te plaatsen in de zon om te drogen.

Lees ook:  Dromen over pruik: Wat betekent dat?

Als je je mala gebruikt, begin dan met de guru kraal en ga rond de hele mala totdat je weer bij de guru kraal bent. Herhaal dit zo vaak als nodig is terwijl je je mantra of gebed herhaalt. Als je de guru kraal weer bereikt, draai je de mala om en ga je in de tegenovergestelde richting.

FAQ’s

1. Kan ik een Rudraksha mala dragen zonder te mediteren?
Ja, je kunt een Rudraksha mala dragen als sieraad zonder te mediteren. De kralen hebben nog steeds spirituele eigenschappen die je kunnen helpen in je dagelijks leven.

2. Hoe kan ik mijn Rudraksha mala reinigen?
Je kunt je mala reinigen door hem te wassen in heilig water en hem te plaatsen in de zon om te drogen.

3. Kan ik mijn Rudraksha mala delen met anderen?
Het is het beste om je mala niet te delen met anderen, omdat het een persoonlijk voorwerp is dat je spirituele energie draagt. Als je een mala wilt geven aan iemand anders, kun je het beste een nieuwe mala kopen en deze zegenen voordat je hem cadeau geeft.

4. Moet ik een mantra of gebed hebben om mijn Rudraksha mala te gebruiken?
Nee, je hoeft geen specifieke mantra of gebed te hebben om je mala te gebruiken. Je kunt elke mantra of gebed herhalen die voor jou persoonlijk betekenisvol is.

5. Kan ik een Rudraksha mala dragen tijdens het slapen?
Ja, je kunt een Rudraksha mala dragen tijdens het slapen als je dat wilt. De kralen hebben nog steeds spirituele eigenschappen, zelfs als je slaapt.

Lees ook:  Overgave: hét geheim van een lange en gelukkige relatie

Conclusie

Rudraksha kralen en mala’s zijn een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar spirituele sieraden met een diepe betekenis. Door een Rudraksha mala te gebruiken en te dragen, kun je jezelf in een meditatieve staat brengen en je spirituele pad versterken. Of je nu een beginner bent of al gevorderd bent in je spirituele beoefening, er is een Rudraksha mala die bij jou past. Kies er een die bij je past en geniet van de spirituele krachten die deze heilige kralen te bieden hebben.