Susan Smit over trouw en ontrouw: ‘Ook gelukkige mensen gaan vreemd’

Susan Smit over trouw en ontrouw: ‘Ook gelukkige mensen gaan vreemd’

Het onderwerp van ontrouw en overspel is voor veel mensen een gevoelig onderwerp. Het kan leiden tot veel emoties en kan de relatie tussen twee mensen flink op de proef stellen. Maar is het altijd slecht om vreemd te gaan? Volgens schrijfster Susan Smit, die bekend staat om haar openhartige en eerlijke verhalen, is ontrouw niet altijd zo zwart-wit als we denken. In dit artikel gaan we dieper in op het interview met Susan Smit en bespreken we haar visie op trouw en ontrouw.

Wie is Susan Smit?

Susan Smit is een Nederlandse schrijfster en columnist die bekend staat om haar openhartige en eerlijke verhalen. Ze heeft verschillende boeken geschreven over onderwerpen als spiritualiteit, vrouwelijkheid en relaties. Ook schrijft ze voor diverse tijdschriften en kranten, waarbij ze haar persoonlijke ervaringen en inzichten deelt met haar lezers.

Het interview met Susan Smit

In een interview met het tijdschrift Linda vertelt Susan Smit over haar visie op trouw en ontrouw. Volgens haar is het niet altijd zo zwart-wit als we denken en kan ontrouw soms zelfs gezond zijn voor een relatie. Dit staat haaks op de algemene opvatting dat vreemdgaan altijd slecht is en het einde van een relatie betekent.

Smit benadrukt dat ontrouw niet hetzelfde is als liefdeloosheid. Mensen kunnen van elkaar houden en toch overspel plegen. Het is volgens haar belangrijk om te begrijpen waarom iemand vreemdgaat en wat de beweegredenen zijn. Soms kan het zijn dat iemand behoefte heeft aan avontuur of spanning, terwijl de relatie verder wel goed is. In dat geval kan ontrouw juist helpen om de relatie levendig te houden en te voorkomen dat deze saai en voorspelbaar wordt.

Lees ook:  Numerologie 404: Betekenis en Symbolen

Ook benadrukt Smit dat ontrouw niet altijd het einde van een relatie hoeft te betekenen. Het kan juist een aanleiding zijn om de problemen in de relatie aan te pakken en er sterker uit te komen. Het is volgens haar belangrijk om open te blijven communiceren en elkaar de ruimte te geven om te groeien en te ontwikkelen.

FAQs

1. Is ontrouw altijd slecht voor een relatie?
Nee, volgens Susan Smit is ontrouw niet altijd zo zwart-wit als we denken. Soms kan het zelfs helpen om de relatie levendig te houden en te voorkomen dat deze saai en voorspelbaar wordt.

2. Kan ontrouw het einde van een relatie betekenen?
Niet per se. Soms kan ontrouw juist een aanleiding zijn om de problemen in de relatie aan te pakken en er sterker uit te komen.

3. Waarom gaan mensen vreemd?
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals behoefte aan avontuur of spanning, ontevredenheid over de relatie of persoonlijke problemen.

4. Is het goed om open te communiceren over ontrouw?
Ja, het is belangrijk om open te blijven communiceren en elkaar de ruimte te geven om te groeien en te ontwikkelen.

5. Wat is de visie van Susan Smit op trouw en ontrouw?
Volgens Susan Smit is ontrouw niet altijd zo zwart-wit als we denken en kan het soms zelfs gezond zijn voor een relatie. Het is belangrijk om te begrijpen waarom iemand vreemdgaat en wat de beweegredenen zijn.