Verdrijf woede met de bijenademhaling

Verdrijf woede met de bijenademhaling

Woede is een natuurlijke emotie die we allemaal wel eens ervaren. Het kan ontstaan door verschillende situaties, zoals frustraties op het werk, conflicten in relaties of gewoon een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen. Het kan echter schadelijk zijn voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid als we niet leren hoe we ermee om moeten gaan. Gelukkig is er een eenvoudige techniek genaamd de bijenademhaling die ons kan helpen onze woede te verdrijven en innerlijke rust te vinden.

Wat is de bijenademhaling?

De bijenademhaling is een ademhalingstechniek die zijn oorsprong vindt in de oude yogapraktijken. Het wordt ook wel de Brahmari-ademhaling genoemd, vernoemd naar de bijensoort ‘Brahmari’ in het Sanskriet. Het is een eenvoudige maar krachtige techniek waarbij je je ademhaling gebruikt om je emoties te kalmeren en je geest te ontspannen.

Hoe werkt de bijenademhaling?

Om de bijenademhaling uit te voeren, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga in een comfortabele positie zitten of liggen.
 2. Sluit je ogen en ontspan je lichaam.
 3. Plaats je wijsvingers zachtjes op je oren en houd ze daar.
 4. Adem diep in door je neus.
 5. Terwijl je uitademt, maak je een zacht zoemend geluid zoals een bij.
 6. Herhaal dit proces meerdere keren, waarbij je je concentreert op het geluid en de trillingen die het veroorzaakt.

De bijenademhaling heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en vermindert stress en angst. Het helpt ook om negatieve emoties, zoals woede, te verminderen door je geest te focussen op het geluid en de trillingen.

Lees ook:  Zeven lessen in liefde van Susan Smit

Voordelen van de bijenademhaling

Naast het verminderen van woede en het kalmeren van je geest, heeft de bijenademhaling nog meer voordelen:

 • Verbetert de concentratie en focus.
 • Verlicht hoofdpijn en migraine.
 • Verlaagt de bloeddruk en hartslag.
 • Bevordert een goede nachtrust.
 • Versterkt het immuunsysteem.

Veelgestelde vragen

1. Kan iedereen de bijenademhaling doen?

Ja, de bijenademhaling kan door iedereen worden gedaan, ongeacht leeftijd of conditie. Het is een veilige en eenvoudige techniek.

2. Hoe vaak moet ik de bijenademhaling doen?

Je kunt de bijenademhaling zo vaak doen als je wilt. Het wordt aanbevolen om het dagelijks te oefenen, vooral wanneer je je gestrest of boos voelt.

3. Kan de bijenademhaling helpen bij andere emoties dan woede?

Absoluut! De bijenademhaling kan helpen bij het verminderen van verschillende negatieve emoties, zoals angst, stress en verdriet.

4. Moet ik mijn ogen sluiten tijdens de bijenademhaling?

Hoewel het niet verplicht is om je ogen te sluiten, kan het helpen om afleiding te verminderen en je beter te concentreren op de ademhalingstechniek.

5. Is de bijenademhaling geschikt voor kinderen?

Ja, de bijenademhaling kan ook door kinderen worden gedaan. Het kan hen helpen om emoties te beheersen en te kalmeren wanneer ze boos of gefrustreerd zijn.

Conclusie

De bijenademhaling is een eenvoudige maar effectieve techniek om woede en andere negatieve emoties te verdrijven. Door je ademhaling te gebruiken en je te concentreren op het geluid en de trillingen, kun je je geest kalmeren en innerlijke rust vinden. Het is een handige tool die iedereen kan toepassen in zijn dagelijks leven. Dus de volgende keer dat je woede voelt opkomen, geef de bijenademhaling een kans en ervaar de positieve effecten zelf!